Як зрозуміти, що не подобаєшся людині? / фото ua.depositphotos.com

На жаль, ми не завжди можемо уникнути не дуже приємних знайомств та зустрічей з людьми, які нам не подобаються. Але чи помічаємо ми, коли інша людина не зацікавлена у спілкуванні з нами?

Hack Spirit публікує список з восьми неочевидних ознак того, що хтось вас таємно недолюблює. Вони допоможуть вам не витрачати час та увагу на людину, яка цього не потребує.

1. Її очі не всміхаються

Мова йде про нещиру посмішку, яка торкається лише вуст, а от очей та брів - ні. Однак треба розуміти, що іноді "формальна" посмішка може свідчити лише про важкий день чи неуважність людини.

Відео дня

2. Людина відхиляється від вас

Іноді наше тіло може сказати більше, ніж слова чи погляди. Якщо співрозмовник відхиляється від вас, стискає губи, схрещує руки на грудях або розвертає ноги в інший бік, то йому може бути просто нецікаво з вами.

Але і в цьому випадку пояснення може бути в тому, що людина просто поспішає чи перебуває у стресовому стані.

3. З вами ведуть лише світські бесіди

Видання називає таку бесіду "еквівалентом зачинених воріт". "Світська бесіда також може бути воротами до значущих зв'язків - якщо ви використовуєте її для встановлення контакту, а потім виходите за його межі. Якщо ж хтось наполягає на світській бесіді і ні на чому іншому... це досить велика ознака того, що вони хочуть залишитися знайомими", - пишуть вони.

4. Співрозмовник завжди знаходить спосіб швидко закінчити розмову

Після завершення всіх етапів світської бесіди, під час якої ви обговорите погоду та настрій, той, кому ви таємно не подобаєтесь, швидше за все, спробує піти геть.

5. Вас не намагаються залучити до спільноти

Людина не хоче, щоб ви приєдналися до командних заходів та планів, через що ви почуваєтеся небажаним. "Дзвіночком" є те, що співрозмовник ставить запитання та цікавиться думкою інших, але вас ігнорує. Також він нібито випадково "забуває" запросити вас на вечірку або корпоратив.

6. Для вас він завжди надто зайнятий

Зацікавлені люди завжди намагаються  знайти час для тих, хто має для них значення. Якщо ж ви комусь не подобаєтеся, то ви, очевидно, в кінці їхнього списку пріоритетів. 

7. На ваше збудження реагують прохолодно

Беземоційна реакція на речі, які вас хвилюють, також можуть свідчити про не найкраще ставлення. Зазвичай люди намагаються розділити емоції своїх друзів та близьких.

"Тепла енергія - це ознака того, що ця людина або не піклується про вас настільки, щоб розділити ваше щастя, або не любить вас настільки, що кожен ваш успіх викликає у неї гіркий присмак у роті. І в тому, і в іншому випадку ви отримаєте чіткий урок: наступного разу поділіться своїми емоціями з кимось, хто краще підходить для того, що ви шукаєте", - радять у статті.

8. Людина сприймає все занадто особисто

Під час розмови у вас може виникнути відчуття, що ви йдете по мінному полю. "Коли ми когось недолюблюємо, ми набагато чутливіші до потенційних образ чи суперечок, адже ми вже налаштовані на розмову з негативного боку, тож одне невірне слово - це все, що нам потрібно, щоб розпалити пожежу", - йдеться у статті.

Інші поради для розуміння себе та інших:

Раніше психологи перерахували ознаки того, що людину вже перестало хвилювати, що інші думають про його життя.

Також вони склали список з 12 ознак того, що людина має сильний характер. Серед них - дисциплінованість та вміння адаптуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: