Ці 12 рис вашого характеру доведуть, що ви насправді сильна людина / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Війна в Україні супроводжується важкими випробуваннями: її "у свій дім" ніхто з українців не кликав, але тепер наша нація кожного дня долає виклики, пов'язані з цією бідою.

"В мене нічого не вийде, я недостатньо хоробрий", - такі думки, на жаль, виникали в багатьох з нас впродовж двох останніх "військових" років. Повірити в себе знову, вдихнути життя на повні груди, коли твій світ "вмирає", важко. Але є 12 таємних рис характеру, здатних допомогти зрозуміти, що ми можемо у своєму житті "все" і навіть більш, ніж "все". Деталі про риси, притаманні "сильній" людині, згадував HackSpirit. Виявляється, кожна із них - про сучасного українця, який переживає війну.

12 рис на користь того, що у вас сильний характер

1. Стійкість, попри негаразди війни. Українці вже встигли "наїстися" досхочу тих важких часів завдяки діям Росії. Для багатьох кожний день - це вже щоденний виклик: ми мусимо жити далі, попри втрату близьких, рідного дому, виходити з обставин, в яких ставить нас ця війна. Важко бути "стійким" в ці часи, але на цьому зараз тримається наша нація. Якщо ви все ще знаходите в собі посмішку в моменти горя, не втрачаєте почуття надії та віри - ви сильні, навіть якщо іноді дозволяє якусь "слабину". Ця кривава війна - сходинка для зростання особистої сили та успіху. 

Відео дня

2) Ви самодисципліновані - ніяка повітряна тривога це не порушить. Самодисципліна - це дуже важлива властивість людини. Не всі могли дотримуватися її і за "мирного" життя, а тепер, при відчутті постійного стресу, це ще важче. Але все ж необхідно виконувати ваші особисті щоденні ритуали: сніданок, якась фізична активність, час для свого хобі, близьких. Війна "вчить", що "завтра" може не бути, але це не значить, що ваше "сьогодні" має супроводжувати хаос. Ніякі провокації Росії не мають порушувати ваш ритм життя більше, ніж вже це зробили постійними тривогами та обстрілами. 

3. Хоробрість - риса, яка вже є в ДНК українців. Зіткнутися з жахом війни віч-на-віч. Рятуватися з-під обстрілів, тримати Україну в серці під час окупації, чекаючи на ЗСУ в оточенні "шакалів", відпускати чоловіка на війну, розуміючи, що він може не повернутися більше додому - є безліч прикладів "несвідомої" сміливості українців. Вона є майже в кожній нашій дії сьогодні.

4) Ви справжні, ваша "душа" не змінилася. Звісно, іноді в кожного з нас вирують "погані" думки у свідомості. Це нормально, коли нація стикається з таким рівнем насилля з боку агресора. Тому бажати "зла" тому, хто тебе кривдить - на рівні нормальної психологічної реакції. Ваша справжність все одно залишається у вашій душі. Тим більше, що війна "розкриває" усі обличчя, і багато хто відкрив цю "справжність" у собі наново - у волонтерстві, іншому рівні сприйняття почуттів, у змозі допомогати і підтримувати тих, хто навіть тобі не знайомий. 

5) Ви наполегливі, а перемога - це праця. Поки військові реалізують цю працю на фронті, українці в тилу також доводять це іншими проявами працьовитості. Як вже згадувалося, тисячі людей донатять та волонтерять на ЗСУ, на допомогу постраждалим від війни тощо. Це вимагає від нас докладати ще більше зусиль - хтось намагається більше заробити, в когось, на додачу до роботи, ще стає сил робити грілки або сітки для військових. Так чи інакше, війна змусила нас бути старанними. І це теж є однією зі складових сильного характеру.

6. Вміння адаптуватися під обставини - новий "скілл" українців. Ніхто у світі не скаже, що українці цього не вміють. Хтось втратив дім, хтось роботу, комусь довелося переїхати в іншу країну. Чимало з нас адаптують своє життя під реалії цієї війни. Ми сильні, бо вже "адаптивні". 

7. Нескорені та відкриті до нового. У тему до "адаптації" - вміння відкривати та сприймати щось нове в житті - це також про "сильну людину". Нові ідеї, новий погляд на кожний день, переоцінка подій, переїзди, спілкування з новим колом осіб, компанія "нескорених" зі спільним термосом чаю у бомбосховищі - якщо знайомі ці явища, згадана риса "про вас". 

8) Ви знаєте, що таке "справедливість", бо вже відчули біль від "несправедливості". На початку повномасштабної війни, і досі, багато хто називає цю війну "несправедливою" щодо народу та населення України. "За що це мені та моїй країні?", - спільне гіпотетичне запитання усієї нації до Володимира Путіна. Українці - "справедливе" суспільство, бо знають, як це, потерпати від "несправедливості".  

9. Війна викликає "парадокс" оптимізму. Здавалося б, неможливо відчувати моменти щастя під час війни. Але більшість українців на це здатні і не мають цуратися цього. Як ще витримати цю війну та перемогти Росію? Стати ще більш "нещасним", ніж вже є? Чи має наше нація мірятися "гіркотою" цією чаші один з одним? Звісно, що ні. Тому, якщо ви стараєтесь відчувати щастя та бути щасливим у цей страшний історичний період - у вас "сильний" характер. 

10. Ви чесні до себе, до інших - без цього на війні ніяк. Цінність чесності та її "благочестивість" набула особливо актуального значення для українців. Не можна бути "нечесним" під кулями, не можна бути "нечесним", коли робиш збір на техніку для військових. Так, це може лунати "ідеалістично" і різних шахраїв за всіх часів буде ставати, але ядро української нації - "чесне". Українці знають, яку можуть заплатити ціну за зворотню "нечесність". 

11. Ви прощаєте там, де це неможливо. Не всі можуть пробачити біль, якого нам завдав ворог. Пробачити смерть рідних тому окупанту, який запустив чергову боєголовку по Україні десь там, з Курської області. І цього зараз від українців ніхто не вимагає. Але зуміти по-справжньому пробачити - велика рідкість, яка свідчить про вашу "силу". Пробачити - не значить забути або змиритися.

12) Рішучість тоді, коли треба. Ми вже згадували про хоробрість. Але "тихцем" разом з нею останню рисою "сили" є і рішучість. Їхати в нікуди, зібрати сумки, схопити дітей та бігти від "рідного" місця, яке знищує обстрілами Росія. Це вимагає рішучості. Жити далі під час війни вимагає рішучості, не примиритися, а боротися кожного дня - вимагає рішучості. Сьогодні все наше життя у стані війни  - про "рішучість", як і інші 11 рис характеру, що свідчать про "силу" людини. 

8 рис на користь того, що ви маєте внутрішній стержень

Також не всі люди здогадуються, який насправді мають внутрішній "стержень" всередині. Ми звикли у 21 сторіччі шукати в собі одні "мінуси" і навіть не підозрюємо, що наша психіка неймовірно стійка. 

Є 8 ознак, які свідчать на користь того, що ви маєте сильний внутрішній стержень, попри всі "але", які можуть виникати у вас в голові. 

Вас також можуть зацікавити новини: