Ці 8 ознак вашої особистості доведуть, що ви психічно стійкі до стресу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Іноді певні події життя, оточення або травматичний досвід змушують людину зневіритися у собі. "Я такий слабкий. Я не думаю, що зможу пройти через це" - ці фрази, певно, кожному з нас колись потайки нашіптувала свідомість.

Часто, люди навіть не підозрюють, яку велику внутрішню силу несуть у собі. Більшість із нас не звикла шукати у своєму характері щось хороше, зате схильність до самокритики та щоденні перегони із самим з собою: своїми "вадами", бажаннями, схильностями - це все людина 21 століття вміє щоденно "долати" аж надто добре. Є 8 ознак, які свідчать на користь того, що ви маєте сильний внутрішній стержень, попри всі ті "мінуси", які можете шукати в собі. Детальніше про них згадує HackSpirit

8 ознак на користь того, що ви маєте внутрішній стержень

1. Ви берете відповідальність за свої дії. Це твердження може здаватися занадто "простим". Але якщо більш детально проаналізувати життя та події, які вас оточують, ви може раптово виявити, що ця властивість доступна не всім. Деякі люди схильні шукати проблеми в інших, "йдуть по життю легко", не зважаючи на людей та обставини, через які переступають. Зі сторони може складатися оманливе враження, що саме вони - ті "сильні" люди. Але насправді внутрішньо стійка людина ніколи так не вчинить. Вона завжди визнає власне помилку, вибачиться за якісь свої неправильні дії, нестиме відповідальність до кінця за те, за що поручилася. Ми не завжди можемо контролювати своє життя на 100%, але завжди саме ми обираємо напрям, за яким йдемо впродовж нього.

Відео дня

2) Ви знаєте, коли слід відпустити. Як вже згадувалося, не все в нашому житті складається саме так, як ми того хочемо. Ми не обираємо країну, в якій народжуємося, початкове соціальне становище, не можемо вплинути на те, чи піде сьогодні дощ тощо. Але бажання контролювати все та бути за щось відповідальним - різні речі. Не треба зациклюватися на дрібницях, дозволяти, щоб тривога переповнювала собою думки. Якщо ви здатні поставити таку "паніку" на паузу, змиритися з якоюсь дрібницею та жити далі - це ваша сила. Дозволяйте собі бути собою. Хочете - плачте, хочете - смійтеся. Дозвольте собі бути таким, яким ви себе відчуваєте в цей момент. Але пам'ятайте, що відпускати обставини, які нам непідвласні - це мистецтво самоконтролю. До нього слід прагнути.

3) Складні часи - це виклик, який робить із вас "сталь". Жодне життєве випробування не можна до кінця осягнути без "подряпин" - відбитків, які залишаються в нашій свідомості на рівні пережитого досвіду. Якщо ви у складній ситуації та починаєте втрачати віру у себе - змініть точку зору. Так, може буде дуже важко, настільки, що дні можуть здаватися "ніччю". Але якщо вірити в те, що кожне завтра буде кращим, тому що ви - це ви, то можна не тільки стійки впоратися із поганими часами. Наступні гіпотетичні життєві виклики вже будуть здаватися не такими "страшними", бо ви вже внутрішньо бачили і відчували щось схоже. У вас до цього вже сформувалися "залізні нерви". 

4) Ви не пригнічуєте свої емоції. Хибно вважати, що по-справжньому сильні люди ніколи не плачуть, не відчувають скорботи, відчаю, не знають, що таке втрати. Правда в тому, що найсильніші люди якраз ті, хто не боїться показувати почуття. Вони не цураються своєї вразливості. А навпаки, приймають її.

5) Ви не дозволяєте нав'язливим думкам труїти себе. Невпевненість у собі часто провокує дзеркальну реакцію. Наприклад: "Що, якщо мій партнер мене більше не любить?"; "Що, якщо я недостатньо талановитий?"; "Що, якщо я втрачу все, над чим так важко працював?" тощо. Ці сумніву можуть іноді виникати у всіх. Однак психічна сила визначається не тим, що ви сумніваєтеся в собі, а тим, яку владу ви дозволяєте цим сумнівам мати над собою. Зрештою, думки - це всього лише думки. Ви надаєте їм сили лише тоді, коли зосереджуєтесь на них і перетворюєте на щось більше. 

6) Ви намагаєтеся створити власні сенси життя. Життя по суті "безглузде". Ми не знаємо, чому ми тут. Ми не знаємо, чи є у нас якась внутрішня мета, чи все наше існування - просто щасливий збіг обставин. Але поки ви тут, ви можете створити свій власний сенс. Те, що ви йдете за своїми мріями, що ви прагнете дізнатися більше про світ і про себе, і що ви не ставите хрест на собі, навіть якщо стає важко. Це означає, що ви наповнюєте життя сенсами. Це означає, що ви сильніші, ніж думаєте.

7) Ви вмієте вчасно робити собі "поблажки". Нелегко залишатися дисциплінованим. У всіх бувають зриви. Якщо кожного дня лише тиснути на себе, то одного разу ваша душевна "мотузка" може обірватися. Ось чому психологічно сильні люди підходять до самовдосконалення з обережністю. Не треба за один день перетворювати себе на іншу людину, намагаючись перелаштувати свідомість під "10 нових звичок". Якщо щось не подобається в собі, самовдосконалюйтеся крок за кроком. Не бійтеся розслабитися в якийсь момент. Цінуйте себе, своє тіло, своє життя. Тільки від вас самих залежить, яким буде день - в негативних думках, чи щасливий - разом з усіма "плюсами" та "мінусами". 

8) Ви не орієнтуєтеся на думки інших - ви вже гідні любові, без них. Зовнішнє схвалення, думки знайомих і не знайомих людей про вас, постійне змагання за чиюсь похвалу чи любов - це хибно. Ніхто не забороняє вам втілювати якісь власні амбіції. Але людина "сильна" знає, що вона вже кохана та гідна гарного ставлення та поваги від інших. Тут ніяких "але" бути не може.

Врешті, щоб бути "сильним", не обов'язково приймати великі виклики, вигравати блискучі медалі чи робити щось вражаюче. Те, що ти можеш прийняти себе таким, яким ти є зараз... Ось, у чому полягає справжня могутність душі.

15 моментів, які свідчать, що перед вами "брехун"

Раніше ми згадували про 15 прихованих ознак на користь того, що тій чи іншій людині не варто довіряти. Це важливі моменти поведінки, через які іноді "викривають" себе брехуни. Наприклад, такі людин рідко дивляться в очі, люблять влаштовувати "драму", перші в колективі пліткарі. Читай всі ознаки, щоб зрозуміти, кому вірити не слід.

Вас також можуть зацікавити новини: