Маніпулятори охоче використовують інших людей / фото ua.depositphotos.com

Відносини у соціумі це дуже складний процес. Не завжди легко відрізнити справжні зв’язки від тих, хто може використовувати вас для особистої вигоди.

HackSpirit у своїй статті пише, що хоча розпізнати, коли вами користуються, нелегко, є непомітні ознаки, які допоможуть вам це зрозуміти.

По-перше, такі люди часто беруть, рідко дають. Наріжним каменем будь-яких здорових стосунків є взаємне віддавання та прийняття. Але коли хтось використовує вас, цей баланс часто порушується на користь маніпулятора.

Відео дня

Такі люди часто будуть нехтувати вашими потребами. У будь-яких стосунках повага до потреб одне одного є фундаментальною. Коли хтось використовує вас, то ваші потреби часто залишаються осторонь - їх не обговорюють та не надають їм значення.

Більш того, коли у вас виникають проблеми, такі люди просто зникають. Вони з’являються знову, коли їм щось від вас потрібно, а от підтримки від них ви не дочекаєтесь.

Все спілкування базується на тому, коли цим особам, щось від вас потрібно. Якщо ви отримуєте дзвінок або повідомлення лише тоді, коли комусь потрібна послуга чи допомога, це свідчить про те, що ви перебуваєте в динаміці транзакцій, а не в значущих стосунках.  

Такі люди не радіють вашому успіху. Справжні друзі та кохані відзначають досягнення один одного, незалежно від того, наскільки ті великі чи малі. Відсутність ентузіазму у такій ситуації є тривожним "дзвіночком". Вони можуть применшити ваші досягнення або повернути розмову на себе.

Ці люди змушують вас відчувати провину за те, що ви стоїте на своєму. Кожного разу, коли ви кажете "ні" їхнім забаганкам, вони змушують вас почуватися погано за те, що ви не підкорилися їхнім потребам.

Вони не цінують ваш час. Такі люди легко скасовують зустрічі. нехтують спільними планами або ж навпаки нав'язують, коли у вас нема часу.

Вони надто чарівні, коли їм потрібна послуга. Якщо маніпуляторам щось від вас потрібно, їхній інтерес до вашого життя може раптово підвищитися, а загальна поведінка стати більш улесливою.

Ваша інтуїція битиме на сполох. Якщо у вас постійно виникає неприємне почуття поряд з людиною, виникають думки, що щось не так, то не ігноруйте це. Ваша інтуїція може вловлювати тонку поведінку та сигнали, які ви свідомо не усвідомлюєте. Довіряйте своїм інстинктам.

Інші поради про стосунки

Раніше УНІАН публікував 9 ознак того, що ви застрягли у житті і не рухаєтеся вперед.

Крім того, названо дев'ять ознак того, що дівчина не подобається її бойфренду, а також 9 ознак фальшивої дружби.

Психологи розповіли, як дізнатись, що жінка закохалась.

Вас також можуть зацікавити новини: