Казати "правду, тільки правду і нічого крім правди" треба на суді, але не у романтичних стосунках / фото ua.depositphotos.com

Вважається, що чесність та відвертість є важливою умовою для будь-яких серйозних стосунків. Але експерти наголошують, що із цього правила є винятки: інколи брехня буде кориснішою для стосунків, аніж пряма правда.

Видання YourTango наводить три брехні, які варто казати партнеру замість правди, аби стосунки були міцнішими.

Очевидні перебільшення у компліментах

Доктор філософії і тренер зі стосунків Рета Уокер зазначає, що брехні варто уникати скрізь, окрім ситуацій, коли йдеться про чесноти ваших колишніх партнерів і недоліки вашого поточного партнера.

Відео дня

"У такі моменти я вдаюся до перебільшення, яке не цілком відповідає правді, щоб зробити свого чоловіка щасливим. Ти – найдобріший чоловік, якого я коли-небудь зустрічала, ти – найгарніший чоловік у світі тощо", – пояснює Уокер.

Применшення привабливості інших людей

У розмові з партнером ніколи не визнавайте, що вважаєте когось іншого привабливим. Якщо вже вкрай необхідно, ви можете обговорити позитивні аспекти особистості цієї людини та її манери дбати про свій вигляд. Але ніколи не згадуйте у цьому контексті про фізичні риси і тим паче не визнавайте, що вважаєте ці риси привабливими.

Різниця між словами "він/вона виглядає добре" і "мені подобається, як він/вона виглядає" здається незначною, але для вашого партнера різниця буде точно помітною, каже "тренер із життя" Ед Латімор.

Визнання правоти

Коли ви сваритеся зі своїм партнером, краще розрядити ситуацію, сказавши що він/вона має рацію. Навіть, якщо ви впевнені в протилежному.

"Це виведе вашого партнера з його оборонної позиції, полегшуючи вам обом можливість трохи знизити напругу та розібратися в тому, що відбувається", – каже журналістка Ребекка Джейн Стоукс.

Інші цікаві матеріали з порадами щодо стосунків

Як писав УНІАН, терапевти назвали фрази, які не рекомендують вимовляти під час сварки з партнером. Вони також розповіли, чим краще замінити ці фрази.

Також ми розповідали про 7 ознак того, що партнер не дуже зацікавлений у стосунках із вами. Він не обов’язково прагне розірвати стосунки, але точно не кохає вас.

Вас також можуть зацікавити новини: