Існують ознаки того, що чоловік не дуже зацікавлений у жінці, але може використовувати її для підвищення власного его / фото ua.depositphotos.com

Коли мова заходить про стосунки, важливо з’ясувати, чи маєте ви справу з реальними відносинами чи з прихованими мотивами. Зрозуміти чиїсь почуття може бути складно, але є ознаки, які можуть вказувати на нещирість. Про це у своїй статті для порталу HackSpirit пише експерт зі стосунків між чоловіками та жінками Ізабелла Чейз.

Вона перераховує 9 ознак, які можуть свідчити про те, що чоловік не дуже зацікавлений у жінці, але може використовувати її для підвищення власного его.

Він телефонує лише тоді, коли йому щось потрібно

Відео дня

Ви коли-небудь помічали, як він дзвонить або пише лише тоді, коли йому потрібна послуга чи підтвердження? Це ніби він залучає вас до швидкого набору для підняття его, але дивним чином відсутній, коли вам потрібна емоційна підтримка чи товаришування.

Якщо це звучить знайомо, можливо, це не тому, що він забудькуватий або занадто зайнятий. Це може бути ознакою того, що він використовує вас, щоб завищити свою самооцінку, а не щиро цінує вашу компанію.

Він не виявляє інтересу до вашого життя

Автор згадує, як зустрічалася з одним хлопцем, який "був чарівним, кумедним і завжди бажав добре провести час". Але через деякий час вона помітила, що "дещо не так". Щоразу, коли вони спілкувалися, їхні розмови оберталися виключно навколо нього. Він ніколи не запитував про її день, її інтереси чи щось про її життя. Ніби він не сприймав її як людину з власним досвідом і почуттями.

Якщо ви перебуваєте в подібній ситуації, коли хлопець, з яким ви зустрічаєтеся, не цікавиться вашим життям, це може бути ознакою того, що він просто використовує вас для підвищення его. Тому що в здорових стосунках обидві сторони повинні однаково цікавитися життям одне одного.

Його немає поруч, коли він вам потрібен

Стосунки, дружні чи романтичні, - це взаємна підтримка. Вони вимагають, щоб обидві сторони були поруч одна з одною у всіх випадках. А тепер уявіть, що ви переживаєте важкий час і звертаєтеся до хлопця, з яким зустрічаєтеся, щоб отримати підтримку. Замість того, щоб запропонувати розраду чи навіть просто вислухати, він зневажає або, що ще гірше, повністю відсутній.

Якщо хлопець, з яким ви зустрічаєтеся, постійно не поруч із вами у важкі часи, це може бути тому, що він більше зацікавлений у пошуку тимчасових пригод, ніж у тому, щоб бути щиро бажає вашого щастя.

Він завжди шукає компліментів

Компліменти – приємна частина будь-яких стосунків. Вони дають нам відчуття, що нас цінують. Але що відбувається, коли воно стає одностороннім? Якщо хлопець, з яким ви зустрічаєтеся, завжди хоче компліментів, можливо, він використовує вашу похвалу, щоб почуватися краще, замість того, щоб справді спілкуватися з вами. Така поведінка свідчить про дисбаланс у стосунках, коли одна людина шукає заспокоєння, щоб підвищити своє его.

У таких ситуаціях важливо подумати про те, на чому ґрунтуються стосунки. Це засновано на турботі один про одного, спільних інтересах і емоційному зв’язку, чи це просто спосіб для однієї людини почуватися добре?

Він зникає, отримавши те, що хоче

Ви знаєте те відчуття, коли він весь милий і уважний на мить, а потім зникає, як тільки він отримує те, що хоче? Будь то послуга, підвищення його соціального статусу чи навіть просто емоційне підтвердження, його інтерес, здається, зникає, як тільки його потреби задовольняються.

Така модель поведінки може бути неймовірно заплутаною та образливою. Це явна ознака того, що він може бути щиро зацікавлений не вами, а радше тим, що ви можете йому запропонувати. Пам’ятайте: хтось, хто справді небайдужий, залишиться поруч, тому що він цінує вашу компанію, а не лише тому, що ви можете щось для нього зробити.

Ви часто відчуваєте себе використаною і недооціненою

Це може здатися очевидним, але його напрочуд легко не помітити, коли вас охоплює вир емоцій. Часто відчувати себе використаним і недооціненим є явною ознакою того, що щось не так. Стосунки повинні базуватися на взаємній повазі та вдячності, і ви заслуговуєте на те, щоб бути з кимось, хто змушує вас відчувати, що вас цінують, а не використовують.

Прислухайтеся до своїх відчуттів. Вони там неспроста. Якщо ви постійно відчуваєте його як підсилення его, а не як людину, про яку він справді піклується, можливо, настав час переоцінити стосунки.

Він не включає вас у свої плани на майбутнє

Авторка пригадує, як зустрічалася з хлопцем, який постійно говорив про своє майбутнє. Його плани, його цілі, його мрії. Все це було дуже хвилююче. Але потім вона помітила, що ніколи не була частиною цих планів.

Він розповідав про подорожі світом, просування в кар’єрі, навіть там, де хотів оселитися. Але він жодного разу не згадав, як вона вписується у ці плани, і не виявив бажання поділитися з нею цим досвідом. У справжніх стосунках розмова про майбутнє має бути інклюзивною. Якщо ні, це тому, що один із партнерів не готовий до зобов’язань.

Він не докладає зусиль, щоб зрозуміти вас

Кожна людина унікальна, зі своїми мріями, пристрастями та примхами. У міцних стосунках обидві сторони знаходять час, щоб зрозуміти й оцінити ці унікальні аспекти один одного.

Однак, якщо хлопець, з яким ви зустрічаєтеся, майже не зацікавлений у тому, щоб зрозуміти, що вам подобається, що вам не подобається, або що вас спонукає, це може бути серйозною проблемою. Це може означати, що він більше зацікавлений у тому, як ви можете підвищити його его, ніж у тому, щоб по-справжньому пізнати вас.

Він не змушує вас відчувати себе особливою

Коли ваш партнер не змушує вас відчувати себе особливою, це великий натяк на те, що він може просто використовувати вас для підвищення его. Відчувати себе особливим у стосунках — це те, що тебе визнають і цінують такою, якою ти є. Якщо ваш партнер не показує вам цього, це може означати, що він не по-справжньому пов’язаний і "не інвестує" у ваше емоційне благополуччя.

Міцні стосунки – це ті, коли обидва партнери змушують один одного відчувати себе особливими, створюючи глибший і довготривалий зв’язок. З іншого боку, динаміка, керована его, може призвести до того, що ви почуватиметеся нереалізованими та не по-справжньому оціненою.

Останні новини психології

Психолог назвав 9 ознак фальшивої дружби. Така дружба не лиша позбавлена сенсу, але й шкодить вашому психологічному стану.

Також УНІАН повідомляв, що запах жіночих сліз зменшує агресію чоловіків. Плач часто виникає під час взаємодії на дуже близькій відстані, до такої міри, що "цілувати заплакані щоки" є постійною темою в різних культурах.

Вас також можуть зацікавити новини: