Колаж УНІАН / Скриншот, фото ua.depositphotos.com

Офіційне привітання "З днем народження" слід писати з маленької літери. Про це розповів доцент Київського національного університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко в ефірі "Сніданок з 1+1", відповідаючи на запитання глядачки.

"Згідно з чинним правописом, а саме на нього треба орієнтуватися, з великої літери треба писати назви історичних подій, свят і знаменних дат. Навряд чи день народження людини - це державне свято чи знаменна дата", - розповів він.

Водночас мовний експерт зазначає, що іноді слово "день" пишуть з великої літери, щоб виявити повагу до людини, яку вітають зі святом. За його словами, це припустимий варіант. Більш того, Авраменко зізнається, що сам вітає своїх близьких саме таким чином.

Відео дня

Інші корисні мовні поради:

Раніше Авраменко пояснив, як правильно говорити про спортивні досягнення. Наприклад, чи можна говорити, що українська команда "зайняла" призове місце. 

Він радив українцям, як називати різні види взуття українською, а також розкривав значення рідкісних слів, якими описують характер людини.

Також ви можете дізнатися, як правильно говорити українською - "відрекомендовуватися" чи "представлятися".

Вас також можуть зацікавити новини: