Слова "відрекомендовуватися" й "представлятися" можна вживати в українській мові, поділився експерт / колаж УНІАН зі скріншоту й фото pixabay.com

В українській мові є і слово "відрекомендовуватися", і "представлятися".

Можна сказати дозвольте "відрекомендуватися" або "представитися", розповів відомий мовознавець, вчитель української мови, автор підручників Олександр Авраменко в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"Представлятися" - це називати себе під час знайомства. Але якщо вам не до вподоби це слово, то в нашій мові є ще один варіант - "відрекомендовуватися". "Відрекомендовуватися" - під час знайомства називати своє ім'я, фах...", - зазначив експерт.

Відео дня

Цікава інформація про українську мову - сьогодні це варто прочитати й знати

Олександр Авраменко раніше пояснював, як правильно називати українською населені пункти. Мовознавець зазначав, що власні назви населених пунктів у поєднанні із загальними - місто, селище, село можна узгоджувати із відмінком загальної назви чи вживати у називному відмінку (відповідає на питання "Хто? Що?").

Вчитель також сказав, що назви населених пунктів, які маловідомі, варто вживати у називному відмінку, у такому разі не буде плутанини.

Вас також можуть зацікавити новини: