REUTERS

 Екоінспектори поки не можуть оцінити шкоду для природи через вибухи на складі боєприпасів поблизу Калинівки Вінницької області, оскільки фізично не можуть потрапити на цю територію. Про це міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСолдат, який служив у Калинівці, розповів про рівень охорони складів (відео)«Про наслідки для природи, яка потрапила в епіцентр вибухів, поки що говорити зарано, оскільки екоінспектори фізично не можуть потрапити на цю територію через загрозу їхньому життю та здоров’ю», - зауважив він.

Семерак додав, що постійно тримає зв’язок із представниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, які увійшли до складу обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відео дня

«На даний момент екологічні інспектори та працівники Вінницького обласного водоканалу вже відібрали проби води із річки Південний Буг. За попередніми висновками, змін складу води не зафіксовано», - наголосив міністр.

За його словами, екоінспектори тримають зв'язок із місцевими лісниками щодо можливого займання навколишніх лісів, але поки що такі факти не зафіксовані.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня о 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка Вінницької області.

Із зони можливого ураження евакуювали близько 30 тис. людей. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, двоє осіб травмовано.

Події на складі боєприпасів правоохоронці кваліфікували як диверсію.

Президент Петро Порошенко через вибухи на складі боєприпасів вирішив скликати військовий кабінет за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та керівників силових відомств.

Начальник Озброєння Збройних сил Микола Шевцов заявив, що 70% території арсеналу не ушкоджено пожежею та вибухами, а інформація про перевантаженість арсеналу не відповідає дійсності.