Одеську область "окупували" рідкісні рожеві птахи / фото facebook.com/Національний природний парк "Тузлівські лимани"

Територію Національного природного парку "Тузлівські лимани" (Одеська область) "окупували" понад тисяча рідкісних рожевих птахів.

Як повідомляє адміністрація парку, величезний природний потенціал заповідних лиманів приваблює червонокнижних птахів, які відчувають себе як вдома.

Зокрема, наразі понад п’ятсот рожевих фламінго та стільки ж червонокнижних рожевих пеліканів кожного дня мандрують зі сходу на захід "Тузлівських лиманів" у пошуках їжі.

Відео дня

"Вони живуть у нас, у "Тузлівських лиманах", і вони є унікальною й справжньою родзинкою українського Причорномор'я… Зараз, під час воєнного літа, приголомшливе видовище армії птахів, серед яких і неймовірні рожеві фламінго та рожеві пелікани, надають екосистемам парку велику енергетику", - наголошують в адміністрації.

Цікаві новини Одеської області - прочитайте це

Цьогоріч у регіоні на території Нацпарку "Тузлівські лимани" вперше почали гніздування рідкісні "фенікси" - рожеві фламінго. Раніше ці неймовірні птахи лише деякий час "гостювали" в заповіднику, а потім летіли далі. Вчені вважають, що фламінго могли "перебазуватися" в Одеську область з наразі окупованої частини Херсонської області, де вони гніздувалися до повномасштабного вторгнення.

Також до "Тузлівських лиманів" завітали червонокнижні сиворакші. Щоб дістатися України ці яскраві птахи подолали 6 тисяч кілометрів - летіли з Південної Африки. У червні стало відомо, що до парку перекочували червонокнижні огари. Крім того, там вперше з’явився рідкісний павук - чорна товстоголовка.

Вас також можуть зацікавити новини: