Хом'якам у Гонконзі загрожує евтаназія через підозри у можливій передачі коронавірусу / фото ua.depositphotos.com

Санітарна влада Гонконгу закликала зоомагазини і недавніх покупців здати на евтаназію близько 2 тисяч хом'яків через підозри на перший можливий випадок передачі коронавірусу людям від домашніх тварин.

Як повідомила газета South China Morning Post, влада видала відповідний указ після того, як коронавірус виявили у 23-річної працівниці і однієї відвідувачки зоомагазину, в якому продавалися хом'яки. Пізніше Дельта-штам підтвердили у 11 хом'яків, взятих з цього магазину. Фахівці припустили, що співробітниця могла заразитися від хом'яка, привезеного з-за кордону.

Директор з сільського господарства, рибальства та охорони навколишнього середовища Лян Сюфей також оголосив, що всі власники, які купили хом'яків не пізніше 22 грудня, повинні будуть здати їх назад.

Відео дня

Читайте такожВ індійському зоопарку у левів виявили коронавірус

"Ми оцінили ризики, пов'язані з цими тваринами, і вони виявилися відносно високими. Тому ухвалили рішення на благо громадської охорони здоров'я", - сказав він.

Зазначимо, випадки зараження коронавірусом тварин неодноразово були зафіксовані в різних країнах. Так, у квітні 2020 року антитіла до COVID-19 виявили у більш ніж десятка кішок в Ухані

Це не перший випадок, коли тварин вбивають через виявлення у них COVID-19. Так, в листопаді-грудні 2020 року після виявлення у жителів Данії коронавірус, отриманий від норок, в країні вбили близько 15,4 млн цих тварин.

Вас також можуть зацікавити новини: