Згідно з прогнозами аналітиків, господарства планують розпочати реалізацію коренеплодів на початку березня.
Українські фермери підняли відпускні ціни на моркву і відклали реалізацію коренеплодів високої якості.
Як повідомляє EastFruit, більшість господарств призупинили продаж моркви високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін.
Як йдеться в матеріалі, згідно з прогнозами аналітиків, господарства планують приступити до реалізації коренеплодів на початку березня.
На даний момент морква надходить у продаж по 20-28 грн/кг ($0,55-0,77/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж тижнем раніше.
На сьогодні українським виробникам вдається реалізовувати моркву в середньому в 2 рази дорожче, ніж у другій половині лютого 2022 року. При цьому гравці ринку впевнені, що ціни на цю продукцію продовжать рости й надалі.
Як відзначають галузеві експерти, підвищувати ціни продавцям вдається за рахунок обмеженої пропозиції на ринку, оскільки багато українських господарств вже фактично завершили сезон реалізації торішньої моркви.
На початку 2023 року в Україні почали змінюватися ціни на яблука.
Експерти прогнозували, що ціни на продукти можуть злетіти.
Держстат повідомляв, що найбільше за 2022 рік подорожчали продукти харчування - на 36,1%, у тому числі ціни на яйця зросли на 81,4%, на фрукти - на 62,6%, овочі - на 78,8%.
Експерти прогнозували, що в 2023 році зростуть ціни на хлібопродукти. Через блекаут загальна інфляція може зрости приблизно на 2,5-3%.
Станом на 3 лютого 2023 року вартість цибулі досягла максимуму за всі роки незалежності України.