В "Укренерго" розповіли про оновлення графіків відключення світла / фото УНІАН

Графіки аварійних відключень електроенергії в разі масованих атак Росії будуть більш збалансовані, зараз вони оновлюються, розповів голова управління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю РБК-Україна.

"Графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не нами, не в "Укренерго". Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краще відбалансована, враховуючи досвід минулого року. Це номер раз. Номер два - я особисто об'їхав 17 регіонів, включаючи Київський. Я можу стверджувати, що порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури - лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій - обладнані автономними джерелами живлення, ніж минулого року", - зазначив він.

За його словами, стійкість критичної інфраструктури на місцях набагато вище.

Відео дня

"Зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури, на щастя, мають ці автономні джерела живлення. Облаштування об'єктів критичної інфраструктури генераторами не тільки підсилює стійкість інфраструктури, а й дає необхідну гнучкість, якщо раптом потрібно буде якісь графіки застосовувати. Поки хочу підкреслити, що ми ніяких графіків відключень не плануємо. І навіть факт їхнього поновлення Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, ми просто повинні бути готові", - додав Кудрицький.

ДТЕК змінив графіки відключення світла - що повідомлялося

У ДТЕК змінили графіки відключення світла, розповів виконавчий директор Дмитро Сахарук. Він нагадав, що цього року під час масованих ракетних атак з січня-лютого були вже більш-менш прогнозовані. Не було можливості включати світло за графіком лише тоді, коли ступінь руйнування енергетики була велика.

"Цього року ми подивилися на наші графіки, дещо змінили і знаємо, як працювати. Тому, якщо буде розподілятися електроенергія, тобто ліміти по областях "Укренерго" так, як передбачено нормативами, то всі розуміють, як ці відключення робити за графіком", - заявив він.

Вас також можуть зацікавити новини: