ЄБРР надасть €150 млн для підтримки "Укренерго" під час опалювального сезону

Разом із банком також реалізуються проєкти комплексної відбудови та відновлення українських магістральних мереж.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 150 млн євро для підтримки НЕК "Укренерго" в проходженні опалювального сезону. У п’ятницю, 15 грудня, були підписані відповідні угоди. Про у своєму Telegram-каналі повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, також у співпраці з ЄБРР реалізуються проєкти комплексної відбудови та відновлення українських магістральних мереж.

"Це вагомий внесок партнерів в українську енергетичну безпеку та стабільне енергоживлення українських споживачів… Вдячні ЄБРР, особисто пані президенту Оділь Рено-Бассо та всім нашим партнерам за підтримку енергетичного сектору України", – додав глава українського уряду.

Допомога енергетичному сектору України

Раніше УНІАН писав, що "Укренерго" працює з ЄБРР, щоб залучити 150-200 млн доларів для погашення боргів перед держпідприємством "Гарантований покупець".

Швеція виділить Україні 1,4 мільярда крон (більш ніж 134 мільйонів доларів). Кошти, зокрема підуть на підтримку населення у зимовий період.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов попереджав, що цього року зима буде для українців важкою, як і минулорічна. За його словам, під ударом перебуває цивільна інфраструктура, а також економічний потенціал України.

Вас також можуть зацікавити новини: