Російським атомникам дали ще фору / фото ua.depositphotos.com

Європейський союз поки не планує запроваджувати санкції щодо російської державної атомної компанії "Росатом".  Про це високопоставлений чиновник ЄС розповів каналу CNN.

За словами посадовця, хоча держави-члени скорочують свою залежність від російської енергетики, ЄС не буде формально вводити санкції проти "Росатому" в майбутньому – одинадцятому за рахунком – пакеті європейських санкцій проти Росії.

Співрозмовник видання зазначає, що Євросоюз не вірить у можливість домогтися незалежності від російських енергоносіїв одними лише санкціями. За його словами, є "інші шляхи для досягнення тієї ж мети".

Відео дня

Якими шляхами ЄС має намір боротися з цією залежністю від російських енергоносіїв, не уточнюється. Також не вказано, чи є відмова вводити санкції проти "Росатому" солідарною позицією країн ЄС, або ж санкції блокує одна конкретна країна.

Санкції проти Росатома - що відомо

Україна багато місяців домагається введення західних санкцій проти корпорації "Росатом". Аргументом є участь компанії в окупації Запорізької АЕС, а також той факт, що Росатом, ймовірно, допомагає іншим російським держкомпаніям обходити вже введені проти них санкції. 

Раніше влада Угорщини відкрито заявляла, що не допустить введення європейських санкцій проти "Росатому". Однією з причин такої позиції є залежність Угорщини від російської допомоги в модернізації єдиної угорської АЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: