Під санкції США потрапили ліберійські танкери / фото ua.depositphotos.com

США запровадили нові санкції проти російських компаній і ліберійських танкерів, які перевозили нафту з Росії. Про це повідомляє Міністерство фінансів США

Так, під санкції потрапили компанії "АБС Електротехніка", "Ессет Автоматизація", "Ессет електро", "Домініон Нікольський", "Домініон Тверська-Ярославська", "Всеросійський науково-дослідний, проектно-конструкторський і технологічний інститут релебудування з дослідним виробництвом", "АБС ЗЕіМ Автоматизація", "Мосен Ессет менеджмент", "ВНДІР Гідроелектроавтоматика", "ВНДІР Промелектро" і "ВНДІР-Трансбуд".

Активи цих організацій в США будуть заморожені, а американським громадянам і компаніям забороняється вести з ними бізнес.

Відео дня

Також під американські санкції потрапили нафтові танкери Kazan, Ligovsky Prospect і NS Century, які ходять під прапором Ліберії. Компанії-власники цих танкерів також опинилися в списку санкцій. 

Росія продовжує заробляти на нафті

Як писав УНІАН, з початку повномасштабної війни Росія заробила на експорті газу, нафти і вугілля близько 550 мільярдів євро. Головним спонсором війни виявився Європейський союз в цілому. Якщо ж рахувати тільки окремі країни, то головним покупцем російських енергоресурсів є Китай.

Також ми розповідали, що ЄС планує посилити нафтові санкції проти Росії. Це має статися з ухваленням 12-го санкційного пакету, який зараз проходить процедури внутрішнього узгодження в Європейському Союзі.

Вас також можуть зацікавити новини: