Доки в Києві будуть вимкнення світла? / фото УНІАН

Фахівці відновлюють пошкоджену унаслідок ударів РФ 23 листопада енергетичну інфраструктуру, яка живить столицю. За словами мера Києва Віталія Кличка, деяка апаратура замовлена на Заході, її потрібно виготовити, привезти в Україну і встановити. 

Як розповів очільник української столиці в інтерв'ю "РБК-Україна", у місті намагаються відновити все максимально швидко й перейти на чіткі графіки, щоб потім було безперебійне постачання електрики.

"Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять нагрівальні прилади – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему", - пояснив Кличко.

Відео дня

Також він розповів, яка ситуація у місті після обстрілів 23 листопада. За його словами, електропостачання відновлено повністю, проте через дефіцит у загальноукраїнській енергомережі застосовуються відключення. Він назвав пріоритетом для влади Києва нормальні умови у квартирах киян.

Блекаут в Україні

Після масованої атаки Росії 23 листопада у багатьох регіонах відбулися аварійні відключення електроенергії. Київ не став винятком.

У зв'язку з ймовірними планами РФ завдати цього тижня нового ракетного удару по Україні жителів країни закликали підготуватися до ймовірного блекауту.

Як підготуватися до блекауту:

  • Запасіться водою - як питною, так і технічною
  • Зарядіть усі пристрої
  • Купіть радіоприймач на батарейках
  • Запасіться їжею, яка не псується без холодильника
  • Подбайте про аптечку
  • Збережіть тепло в оселі та підготуйте прилади для її обігріву.

Вас також можуть зацікавити новини: