Зростання видобутку вугілля на держшахтах веде до збільшення його запасів на складах енергетичних підприємств\ фото REUTERS

Незважаючи на війну, обсяги видобутку вугілля на державних шахтах з початку року зросли на 24%. Це питання дуже важливе в контексті підготовки до нового опалювального сезону.

У Міністерстві енергетики повідомили, що у березні 2022 року на державних вугледобувних підприємствах видобули 173 тис т і ця цифра протягом тривалого часу знижувалася. Однак у січні цього року видобуток склав 178 тис т, а в лютому він зріс до 197 тис т. У березні цифра склала вже 221 тис т, що на 24% перевищує показники січня.

Також має місце зростання середньодобових показників видобутку: якщо у вересні в середньому за добу видобували 4,1 тис т вугілля, то в березні цей показник зріс до 7,1 тис т.

Відео дня

Зростання видобутку вугілля на державних шахтах веде до збільшення його запасів на складах енергетичних підприємств. Станом на кінець минулого місяця на складах ТЕЦ та ТЕС накопичили майже 1 млн 208 тис т вугілля: це на 508 тис т більше, ніж передбачав початковий план. 

Це важливо в контексті підготовки до наступного опалювального сезону, який вже розпочали на деяких електростанціях. 

Росія продає вугілля з окупованих територій  - останні новини

Минулого року повідомлялось, що росіяни постачають до Туреччини вугілля з тимчасово окупованого Донбасу. Усього з лютого до липня минулого року понад 160 тис т вугілля з окупованих Донецької та Луганської областей прибуло до Туреччини. Його вартість склала не менше 14,3 млн дол.

Туреччина виступала найбільшим пунктом експорту вугілля з анексованих територій: на неї припадало 95% поставок за вказаний період.

Також повідомлялось, що Росія продовжує активно постачати вугілля до Польщі, хоча остання закликала до бойкоту природних ресурсів з РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: