Світло в Києві даватимуть по дві-три години двічі на добу - заява ДТЕК

Жителям столиці пообіцяли, що повернуться до відключення за графіками, як тільки вдасться збалансувати ситуацію

Жителів та гостей Києва очікують подальші екстрені відключення світла. Даний крок необхідний, щоб збалансувати енергосистему й уникнути аварій на обладнанні.

Згідно з розпорядженням НЕК Укренерго, потрібно знизити 60% потужності споживання Києва.

"Забезпечення світлом критичної інфраструктури - лікарень, насосних та теплових пунктів вимагає 58% електроенергії, що залишається. Для живлення побутових споживачів є тільки 42% електроенергії. Робимо все можливе, щоб давати світло кожному клієнту по 2-3 години двічі на добу", - йдеться в повідомленні.

У компанії запевнили, що повернуться до відключення за графіками, як тільки вдасться збалансувати ситуацію. Крім того, споживачів попросили обмежити використання електроенергії, щоб допомогти енергетикам збалансувати енергосистему.

Відключення світла в Києві - що відомо

Російська армія обрала ціллю для своїх ударів енергетичні об'єкти України. У зв'язку з цим енергетики вдалися до екстрених аварійних і планових відключень світла.

Один з останніх ударів Росії по енергосистемі України стався 23 листопада, в результаті Запорізька АЕС опинилася в повному блекауті, як і вся країна.

Станом на 24 листопада у столиці України без світла залишилися 70% житлових будинків. 28 листопада аварійні відключення торкнулися всієї території України. Відзначається, що зростання дефіциту потужності викликане аварійними відключеннями блоків на деяких електростанціях.

28 листопада Київська міська військова адміністрація повідомила, що у столиці все ще відновлюють електропостачання. У режимі аварійних відключень знаходяться 55% абонентів.

Вас також можуть зацікавити новини: