Напередодні зими в Україні відкрили нове родовище газу

Для українців власний видобуток газу означатиме стабільне газопостачання та не підвищення ціни на нього.

Напередодні опалювального сезону найбільша державна видобувна компанія "Укргазвидобування" відкрила нове родовище газу.

Як повідомляє прес-служба компанії, випробування свердловини глибиною майже 4 тисячі метрів проводили "з нуля" і завершили у серпні. Перед бурінням фахівці провели 3D сейсморозвідувальне дослідження. Отримана геологічна інформація свідчить, що запаси нового родовища можуть сягати 1 млрд кубометрів газу. 

"Це не перше відкриття нових вуглеводневих покладів за цей рік. Нарощуючи запаси ми створюємо перспективу для сталого зростання видобутку газу", – цитує прес-служба по тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора "Укргазвидобування" Олега Толмачева. 

Для України нарощування видобутку власного газу означає стабільні запаси цього палива у період важкої зими та, головне, низькі ціни на нього для українських споживачів. Оскільки видобутий ресурс в Україні значно дешевший ніж закуплений за кордоном. 

Український видобуток

В липні "Укргазвидобування", що є частиною групи "Нафтогаз" завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6 тисяч 600 м, яка стала найглибшою в історії компанії

Всього Україна в рік видобуває приблизно 12 мільярдів кубометрів газу.

На кінець серпня в українських сховищах газу вже накопичено 14 мільярдів кубометрів газу з запланованих 14,7 млрд. За словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, до початку опалювального сезону ця мета навіть буде перевиконана.

Вас також можуть зацікавити новини: