Родовище, на якому пробурили свердловину-рекордсменку, відкрили лише в 2019 році / фото УНІАН

Державна компанія "Укргазвидобування", що є частиною групи "Нафтогаз" завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6 тисяч 600 м, яка стала найглибшою в історії компанії. 

Як повідомляє прес-служба компанії, дебіт (показник видобутку) свердловини сягнув високого показника – 150 тис. куб. м. Зазначається, що родовище, на якому пробурили свердловину-рекордсменку, відкрили лише в 2019 році. Тож завданням нової свердловини була дорозвідка вуглеводневих покладів та уточнення геологічної будови родовища. Виконані промислові геофізичні дослідження дали змогу приростити понад 100 млн куб. м видобувних запасів вуглеводнів. 

"Наші буровики ще раз довели свою майстерність у бурінні на глибокі продуктивні горизонти. В результаті – додатковий видобуток і нові перспективи для подальшої розробки родовища", – цитує прес-служба т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олега Толмачева.

Відео дня

Видобування газу під час війни

Восени 2022 року "Укргазвидобування" відновило роботу інфраструктурних об'єктів на деокупованій території України, що дало можливість додатково добувати близько 500 тис. куб. м природного газу на добу. Повідомлялося, що після розмінування газівники проводять ремонтні роботи та запускають в експлуатацію газові свердловини.

У квітні 2023 року державна компанія "Укргазвидобування" запустила відразу дві свердловини сукупно додавши понад 300 тис. куб. м газу до добового видобутку компанії.

На початку липня 2023 року "Укргазвидобування" запустило в роботу три високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом 425 тис. куб. м газу на добу. Дві з них – нові, третя отримала нове життя після капітального ремонту.

Вас також можуть зацікавити новини: