REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 20 травня призупиняє виплати коштів вкладникам «Імексбанку» для завершення технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, повідомляється на сайті фонду.

За інформацією фонду, виплати вкладникам будуть поновлені не пізніше семи днів із дня відкликання банківської ліцензії Національним банком України і початку процедури ліквідації та здійснюватимуться вкладникам незалежно від терміну закінчення дії договору.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування продовжив термін тимчасової адміністрації в неплатоспроможному «Імексбанку» на 1 місяць – до 26 травня включно.

Відео дня

Тимчасову адміністрацію введено в «Імексбанк» 27 січня на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.

Читайте такожФонд гарантування поки не знайшов інвесторів для неплатоспроможного «Імексбанку»

Нацбанк пояснив рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних порушеннями банківського законодавства і невжиттям акціонерами банку заходів для їх усунення. Крім того, регулятор виявив операції з дострокового повернення інвесторам коштів, залучених на умовах субординованого боргу, проведені банком всупереч забороні НБУ.

У 2014 році Національний банк видав «Імексбанку» кредити на 795 млн грн, зокрема останній кредит був виданий незадовго до введення тимчасової адміністрації, у грудні минулого року.

«Імексбанк» (Одеса) працює на ринку України з 1994 року і входить до групи великих банків. У липні 2014 року основний акціонер банку, народний депутат і член парламентського комітету з фінансів і банківської діяльності Леонід Клімов, знизив свою участь у статутному капіталі банку до 36,7917% із 41,0608%.