Морква в Україні дорожчатиме, вважають аналітики / фото depositphotos.com

На українському ринку зростання цін на моркву триває вже третій тиждень поспіль.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Вони впевнені, що це ще не межа, і ціни на моркву будуть і далі зростати. Свою думку вони пояснюють нестачею пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. При цьому покрити дефіцит, користуючись імпортною продукцією, зокрема і з Польщі, гравцям ринку не вдається навіть частково.

За даними експертів, зараз закупівельні ціни на моркву складають вже 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Відео дня

Приводом для підвищення цін, за словами гравців ринку, стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, що також надає підтримку цінам.

Аналітики зазначають, що унаслідок такого подорожчання ціни на моркву в Україні сьогодні вже в середньому в три рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Крім того, більшість гравців ринку впевнені в подальшому зростанні цін у цьому сегменті, оскільки на ринку вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим.

Ціни в Україні 2023 - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, за рік харчові продукти в Україні подорожчали на 33%, у тому числі ціни на яйця зросли на 73%, фрукти - на 77%, а овочі - на 34%.

На початку березня експерти повідомили, що в нашій державі до травня цибуля може подорожчати ще на 30% попри серйозне зростання обсягу імпорту.

Вас також можуть зацікавити новини: