Вартість моркви підскочила / фото depositphotos.com

Ціна на моркву в Україні серйозно зросла внаслідок скорочення пропозиції на ринку.

Як повідомили експерти аналітичної платформи EastFruit, зараз моркву місцеві виробники пропонують на продаж по 20-25 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Зростання ціни аналітики пояснюють стрімким скороченням пропозиції моркви в місцевих господарствах. Багато фермерів вже встигли реалізувати продукцію, більшість великих господарств ведуть відвантаження виключно за укладеними раніше договорами.

Відео дня

Зазначається, що на цей час ціни на моркву в Україні вже в середньому в 2,2 рази вищі, ніж наприкінці січня минулого року.

Варто зазначити, що більшість ключових гравців ринку не відкидають подальшого зростання ціни. Це пов’язано з тим, що якісної моркви у сховищах українських господарств й так залишилося дуже мало, а постійні перебої з електроенергією негативно впливають на якість цієї продукції. За словами самих виробників, запасів місцевої моркви навряд чи вистачить до кінця цього сезону.

Ціни на продукти в Україні - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, в Україні за 11 місяців повномасштабної війни вартість борщу зросла на 21,22%, до майже ста гривень. Вартість усіх інгредієнтів борщу суттєво мінилася, найбільше здорожчало м’ясо - на 63,67%.

За даними Державної служби статистики, ціни на товари і послуги в Україні у 2022 році в середньому зросли майже на 23%. Зростання споживчих цін на овочі становило 68,5%, рибу та продукти з риби - на 30,3%, хліб і хлібопродукти - на 29,7%. Ціни на харчові продукти в цілому зросли на 27,1%, на алкогольні напої та тютюнові вироби - на 17,4%.

Вас також можуть зацікавити новини: