В Україні з низки причин подорожчали огірки / фото REUTERS

Перед Великоднем українські тепличні комбінати у черговий раз підвищують відпускні ціни на огірки.

Як повідомили аналітики проекту EastFruit, тільки з початку поточного тижня ціна на тепличний огірок в Україні зросла в середньому на 15%. Наразі українські тепличники готові відвантажувати гладкий огірок не дешевше 115-130 грн/кг, ціна на горбкуватий огірок варіюється в межах 140-160 грн/кг.

"Підвищити ціну на тепличний огірок виробникам вдалося завдяки підвищеному попиту на цю продукцію напередодні... Великодня. Також підтримку цінам надає загальне скорочення пропозиції на ринку, оскільки через похмуру і дощову погоду збори врожаю в тепличних комбінатах помітно скоротилися", - зазначили експерти.

Відео дня

За їхніми словами, поставки імпортної продукції теж істотно впали, оскільки в основних країнах-імпортерах також спостерігається зростання цін через несприятливі погодні умови.

Зазначається, що зараз ціна на тепличний огірок в Україні в середньому в 1,6 раза вища, ніж на початку квітня 2022 року. Однак багато учасників ринку не виключають, що ціна на цю продукцію може різко обвалитися після свят.

Ціни в Україні 2023 - що сьогодні треба знати

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, індекс інфляції в Україні сповільнилася в лютому до 24,9% у річному вимірі. Зазначається, що найбільше за рік подорожчали харчові продукти - на 31,8%, зокрема ціни на яйця зросли на 80%, на фрукти - на 75%, а на овочі - на 36%.

Зокрема, за даними експертів, за рік великодній кошик подорожчав на чверть.

Вас також можуть зацікавити новини: