Ціни в нашій державі перед Великоднем не сильно зростуть, вважає експерт / фото УНІАН

Перед Великоднем в Україні не варто очікувати стрімкого зростання цін.

Зростання цін в Україні у передсвятковий тиждень можливе у межах 5-7%, розповів член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі "Ми-Україна". За словами економіста, стримувальним фактором для зростання цін у передсвяткові дні стало те, що упродовж минулого року реальні доходи українців скоротилися на чверть.

"Очікувати карколомного росту цін в останній тиждень перед Великоднем не варто. І 5-7% - це наш такий прогноз, але він локальний. Думаю, що ціни триматимуться на тому ж рівні", - поділився прогнозом експерт.

Відео дня

Ціни на продукти в Україні - важливі новини

У березні Державна служба статистики повідомила, що базова інфляція у лютому 2023-го порівняно з січнем цього ж року становила 0,5%, а з початку року - 1,2%. За даними Держстату, найбільше зросли ціни на яйця (+80% до вартості) та фрукти (+75%).

Пізніше експерти поділилися, що за рік пасхальний кошик подорожчав на 25%. Торік українській сім'ї з чотирьох осіб потрібно було витратити 972 гривень на паску, яйця, домашню ковбасу, буженину, сало, вершкове масло, м'який та твердий сири, хрін і сіль, а цьогоріч такий святковий набір коштуватиме понад 1208 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: