Щодо євро курс гривні зміцнився / фото ua.depositphotos.com

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 6 липня, зміцнився на 5 копійок – до 37,35 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні зміцнився також на 5 копійок і становить 41,00 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,75 грн за дол., євро – 40,30 грн за євро.

Що відбувається з курсом під час війни

Директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько прогнозує, що курс долара в Україні до кінця поточного тижня перебуватиме у діапазоні 36,8 - 37,4 грн/дол. На її думку, цього тижня варто очікувати помірної корекції курсу в бік зниження вартості долара.

Відео дня

Фінансовий аналітик Олексій Кущ прогнозує, що після перемоги України над Росією, при достатньому обсязі коштів на відновлення від міжнародних партнерів, буде спостерігатися серйозний приплив валюти в країну і гривня почне зміцнюватися. За словами експерта, якщо західні партнери будуть давати Україні кошти виключно на покриття внутрішніх бюджетних дефіцитів, суттєвого зміцнення гривні не буде.

Вас також можуть зацікавити новини: