Завершення періоду виплат зарплат має знизити попит на валюту з боку населення, зазначила банкір / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні до кінця поточного тижня (до 9 липня) перебуватиме у межах діапазону 36,8 - 37,4 грн/дол., прогнозує директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, передає 24 канал.

"На цьому тижні слід очікувати помірної корекції курсу в бік зниження вартості долара. Завершення періоду виплат зарплат має знизити попит на валюту з боку населення", - зазначила вона.

За її словами, посилення тривоги у суспільстві, швидше за все, буде стримувати темпи цієї корекції і психологічний рівень 37 гривень: "Наближення до нього я очікувала в першій половині липня, поки буде недосяжним".

Відео дня

Банкір також нагадала, що минулого тижня на валютному ринку робилися спроби підняти вартість долара - це хотіли зробити, скориставшись періодом виплат зарплат в надії на істотне пожвавлення попиту на іноземну валюту з боку населення:

"Але фактичний попит не був достатньо високим, щоб утримати тенденцію зростання курсу".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 3 і 4 липня 

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 3 липня залишився на рівні попереднього показника - 37,40 грн/дол. Щодо євро курс гривні також не змінився і становить 41,10 грн/євро.

Курс долара у "ПриватБанку" 4 липня залишився на рівні попереднього дня - 37,25 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі становить 37,45 грн, євро - 40,65 грн. Курс євро залишився на рівні попереднього дня - 41,10 грн/євро.