Експерт спрогнозував курс долара до 31 серпня / фото REUTERS

Найближчими днями до кінця серпня курс долара істотно не зміниться. Тиск на гривню при цьому збережеться.

Такий прогноз зробив економічний експерт Олексій Козирев.

Згідно з його прогнозом, безготівковий долар буде перебувати у межах 36,57 – 36,94 гривень, готівковий – від 39 до 40,50 гривень.

Відео дня

"В останні дні ви бачите, що готівкові долар і євро дорожчають, але падінь і коливань все-таки не відбувається... Періодичні спроби грати на підвищення (курсу) на готівковому ринку триватимуть", – зазначив експерт.

Стримуючим зростання курсу  фактором Козирев назвав реальний попит на валюту з боку населення.

"Він зараз невеликий, тому що... багато люде втратили роботу, дуже велика кількість переселенців у нас зараз, їм зараз не до валюти. Кількість людей, які можуть собі дозволити купувати валюту, невелика. І таким чином це стримує збільшення курсу", – упевнений експерт.

Серед факторів, які продовжують впливати на гривню, Козирев перерахував ситуацію на фронті, а також проблеми фінансування дефіциту держбюджету.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, – раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Національний банк України 21 липня підвищив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: