Економіст сказав, чого чекати від курсу долара / фото REUTERS

Офіційний курс долара в Україні найближчим часом буде триматися на рівні 36-37 гривень, у банках валюта буде коштувати 38-39 гривень, а в обмінниках - близько 40.

Такий прогноз озвучив для Gazeta.ua економіст Ілля Несходовський.

До кінця року тримати кошти він радить у банках - на депозитах у гривні.

Відео дня

"Деякі банки зараз пропонують 18 відсотків. Це звичайно нижче, ніж рівень інфляції. Тому якщо є можливість купити якісь товари, які будуть необхідні і стануть дорожче, то варто це зробити. Є пропозиції щодо видачі коштів на власну справу. Можна спробувати цей варіант, який може дати дохід", - говорить Несходовський.

За його словами, ситуація з гривнею залежатиме від того, як буде приходити допомога західних партнерів.

"І наскільки добре ми будемо реалізовувати нашу продукцію за кордоном. Прогноз такий, що великих потрясінь щодо ціни гривні по відношенню до долара не буде", - прогнозує експерт.

У зв'язку з цим він радить купувати валюту і відкривати тримісячний депозит з невеликим відсотком.

"Але за різницю між тим курсом, який є зараз і яким буде, можна отримати достатній рівень прибутковості. Це найкраща пропозиція, якою варто зараз скористатися", - зазначає економіст.

Раніше експерт спрогнозувала, що курс долара в Україні може змінитися вже в найближчі дні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, - раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Національний банк України 21 липня підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн/дол.