Експерт сказала, як може змінитися курс / фото УНІАН

Курсу долара поки не вдалося подолати психологічний бар'єр в 41 гривню, проте така ймовірність існує до кінця поточного тижня.

Про це розповіла директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Анна Золотько в коментарі 24 каналу.

"На мій погляд, зараз додатковий тиск на гривню в готівковому сегменті викликає психологічна напруженість в суспільстві, яка створюється очікуваннями посилення військової агресії з боку Росії напередодні 24 серпня і безпосередньо в День незалежності", - коментує вона.

Відео дня

На думку експерта, якщо" апокаліптичні " прогнози в кінцевому підсумку не виправдаються, цілком ймовірно, що курс гривні зможе утриматися в межах коридору 40-41 гривні за долар. Але якщо ця позначка все-таки буде пересічена, то курс отримає новий поштовх для зростання і до кінця тижня може торгуватися в межах 40,5-41,5 грн, прогнозує Золотько. 

Також вона додала, що зараз другий сценарій виглядає більш імовірним.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, - раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Національний банк України 21 липня підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн/дол.