Курс євро подорожчав на 10 копійок / фото ua.depositphotos.com

Курс готівкового долара у "ПриватБанку" подешевшав на 5 копійок  - до 37,60 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі становить 37,45 грн, євро – 41,84 грн.

Як передає кореспондент УНІАН, курс євро подорожчав на 10 копійок - до 41,60 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 37,10 грн/дол., євро – 40,60 грн/євро.

Що відбувається з курсом

Станом на 1 травня 2023 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 35,943 млрд дол. Такий обсяг резервів є рекордним за останні 11 років (більший обсяг від вищезазначеного було зафіксовано в серпні 2011 року).

Відео дня

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько прогнозує подальше зміцнення гривні на готівковому ринку. За її прогнозом, попит населення на готівкову валюту буде посилюватися. Однак, якщо і виникне тимчасовий дефіцит банкнот іноземної валюти, то він буде нетривалим, вважає експерт.

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин заявив, що на тлі зниження готівкового курсу долара в Україні в останні кілька тижнів зараз вигідніше вкладати кошти в депозити замість того, щоб переводити заощадження у валюту. За його словами, найближчими місяцями готівковий курс долара навряд чи буде значно зростати.

Вас також можуть зацікавити новини: