На думку експерта, скуповувати долари наразі не потрібно / фото УНІАН

На тлі зниження готівкового курсу долара в Україні в останні кілька тижнів зараз вигідніше вкладати кошти в депозити замість того, щоб переводити заощадження у валюту.

Таку думку висловив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише Обозреватель. За його словами, найближчими місяцями готівковий курс долара навряд чи буде значно зростати.

"На мій погляд, на 3-місячні депозити сьогодні вигідніше виділяти гроші, ніж купувати валюту. Сьогодні вигідність за депозитами від 14 до 16% надзвичайно висока в порівнянні з тим, що зараз підемо купувати валюту, яка в найближчі місяць-півтора точно не буде рости сильно", - зазначив експерт.

Відео дня

Курс долара в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, 1 травня курс гривні до долара в банківських обмінниках послабився на 5 копійок - до 38,00 грн/дол. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 37,50 грн за дол.

На думку інвестиційного банкіра Сергія Фурси, до кінця травня готівковий курс долара в Україні серйозно змінюватися не буде. Вартість американської валюти може поступово знижуватися до рівня офіційного курсу, прогнозує він.

А експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ вважає, що курс долара в Україні найближчим часом навряд чи зросте більш, ніж на 10%, і навряд чи доросте до позначок 46 або 50 гривень за долар.

Аналітик Олексій Козирєв очікує, що до 3 травня курс долара в більшості кас банків перебуватиме в коридорі від 37,20 до 38,40 грн/дол. А безготівковий долар у цей період, за словами експерта, коливатиметься від 36,56 до 36,93 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: