Курс гривні до долара 2 травня залишився на рівні попереднього дня - 38,00 грн/дол. / Фото REUTERS

Найближчим часом готівковий курс долара в Україні продовжить слабшати.

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько прогнозує подальше зміцнення гривні на готівковому ринку, передає 24 канал.

За її прогнозом, попит населення на готівкову валюту буде посилюватися. Однак, якщо і виникне тимчасовий дефіцит банкнот іноземної валюти, то він буде нетривалим, вважає експерт.

Відео дня

При цьому говорячи про підготовлюваний контрнаступ ЗСУ, і як він може вплинути на курс долара, Золотько зазначила, що важливі навіть не самі результати, а баланс очікувань і реальності.

"Я досить оптимістично налаштована з приводу травневих курсових тенденцій. Це не означає, що на ринку виключені коливання в обидві сторони, проте загальний тренд буде стимулювати зниження курсу долара", - додала банкір.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 2 травня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках курс гривні до долара 2 травня залишився на рівні попереднього дня - 38,00 грн/дол. За євро курс гривні зміцнився на 10 копійок - до 41,70 грн/євро. 

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" 2 травня подешевшав на 7 копійок - до 37,65 грн за долар. Курс євро подорожчав на 5 копійок - до 41,55 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 37,15 грн/дол., євро - 40,55 грн/євро.