Курс гривні до долара 19 березня залишався на рівні попереднього показника - 38,87 грн/дол. / фото УНІАН

Курс долара в Україні найближчим часом навряд чи різко зміниться, а ось в кінці 2023 року ослаблення гривні цілком можливо. Вартість валюти може знизитися в межах 10%.

Такий прогноз зробив керівник служби продажів казначейських продуктів "Банк Авангард" Юрій Крохмаль. За його словами, пов'язано це з тим, що все тому, що в держбюджеті 2023 року курс закладений на рівні 42,2 грн/дол. в середньому за рік передає РБК-Україна

"Але це не означає, що динаміка курсу готівкового ринку буде такою ж, як і міжбанківського. Оскільки готівковий курс буде залежати від достатньої пропозиції саме готівкової валюти, точно прогнозувати неможливо", - зазначив експерт.

При цьому наголошується, що подальша ситуація з переважанням пропозиції готівки на ринку і ймовірного скасування НБУ певних обмежень вирішать, чи зрівнятися готівковий курс з міжбанківським.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 19 березня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 19 березня залишався на рівні попереднього показника - 38,87 грн/дол. Щодо євро курс гривні також не змінився і склав 41,10 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього показника - 38,60 грн за долар. Курс євро до гривні також не змінився та становить 40,90 грн/євро.