Курс гривні до долара 17 березня послабився на 4 копійки - до 38,79 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

За найоптимістичнішим прогнозом, курс долара в Україні до кінця 2023 року перебуватиме у коридорі 38 - 39 грн/дол.

Такий прогноз зробив керуючий партнер Бюро інвестиційних програм (BIP), економіст Олександр Бондаренко, зазначивши, що, за реалістичним прогнозом, вартість долара буде коливатися у межах 39 - 40 грн/дол., а за песимістичним - 41-42, 5 грн/дол.

"Все-таки є ризики, військові. Можливо, невчасно міжнародна допомога прийде, і доведеться друкувати гривню, хоча НБУ пообіцяли не друкувати, - зазначив експерт. - Ми розраховуємо на краще, але готуємося до гіршого".

При цьому він також назвав фактори, які протягом року будуть так чи інакше впливати на курс: стабільне надання фінансової допомоги; достатня кількість золотовалютних резервів України, а також відновлення експорту.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 17 березня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 17 березня послабився на 4 копійки - до 38,79 грн/дол. Щодо євро курс гривні не змінився і склав 41,10 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подорожчав на 3 копійки - до 38,55 грн за долар. Курс євро до гривні подешевшав на 15 копійок - до 40,80 грн/євро.