Курс долара 28 листопада в банках України подорожчав на 3 копійки - до 37,73 грн за долар / фото REUTERS

Курс долара в Україні у перші дні грудня 2023 року перебуватиме у межах коридору 37,3 - 37,8 грн/дол. Таку думку висловила директорка департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, передає 24 Канал.

"На цьому тижні я очікую ослаблення тренда на зміцнення гривні через помірне зростання попиту на іноземну валюту з боку населення в перехідну дату. На мою думку, у найближчі 7 днів коливання будуть в межах діапазону 37,3 - 37,8 гривні за долар", - зазначила експерт.

Також Золотько припустила, що масова виплата зарплат українцям може викликати коливання на ринку валют через збільшений попит. Крім того, вказується, що в останні тижні посилилася конкуренція між банками у продажу безготівковості на суму в межах 50 тисяч гривень. У зв'язку з цим фінансові установи дещо занижують курс долара для запобігання спекуляцій.

Відео дня

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 28 листопада

Нагадаємо, курс долара 28 листопада у банках України подорожчав на 3 копійки - до 37,73 грн за долар в середньому. Продати американську валюту в банках можна в середньому за курсом 37,25 грн за долар.

А курс долара у "ПриватБанку" 28 листопада подешевшав на 5 копійок - 37,40 грн за долар. Курс євро у фінустанові сьогодні подешевшав на 10 копійок і становить 40,90 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: