Курс гривні до долара 2 серпня показав зміцнення - до 37,50 грн/дол. / фото УНІАН

Курс долара в Україні до кінця поточного тижня у більшості кас банків перебуватиме у коридорі від 36,55 до 38,15 грн/дол., а в обмінниках - від 36,60 до 37,95 грн/дол., прогнозує аналітик Олексій Козирєв, передає "Мінфін".

"Спред під час купівлі/продажу у більшості обмінників фінкомпаній і в касах банків цього тижня перебуватиме у межах 20-30 копійок по долару і від 25-35 копійок до 1 гривні за євро", - прогнозує він.

Експерт упевнений, що найближчими днями серед власників обмінників продовжуватиметься тенденція на "розігрів" курсу і іграх на подальших підвищеннях котирувань. Обмежувальним фактором при цьому стане реальний обсяг платоспроможного попиту на валюту громадян.

Відео дня

Як зазначив Козирєв, якщо люди не почнуть скуповувати валюту, гра на підвищення курсу скоро закінчиться. В іншому випадку власники обмінників продовжать піднімати курси.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 2 серпня

Нагадаємо, у банківських обмінниках курс гривні до долара 2 серпня показує зміцнення - до 37,50 грн/дол. Щодо євро курс гривні також зміцнився і склав 41,6 грн/євро.

А курс долара у "ПриватБанку" 2 серпня залишився на попередньому рівні - 37,27 грн за долар. Продати американську валюту в банку можна було за курсом 36,67 грн/дол., євро - 40,55 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: