Розв'язавши війну проти України, Путін обвалив економіку РФ / фото REUTERS

На Росію у найближчому майбутньому чекає повний крах економіки, Кремль буде змушений знецінити рубль.

Такий прогноз у програмі "Аргумент" зробив провідний економічний аналітик і фахівець з нафтогазового ринку Михайло Крутіхін, зазначивши, що вже зараз не менше 30% дохідної частини бюджету РФ через санкції "як корова язиком злизнула".

Щоб якось триматися на плаву, в РФ почали оббирати бюджетників - від пенсіонерів до росіян, задіяних у сферах охорони здоров'я, науки і освіти, зазначив експерт:

"Основний удар санкцій припадає по населенню, навіть не по військових зусиллях Кремля".

Також у РФ активно почали розпродавати те, що було накопичено "на чорний день", додав Крутіхін.

"Керівництво Росії, судячи з усього, повно рішучості продовжувати рух цим шляхом... Дефіцит бюджету колосальний, його потрібно буде звідкись покривати, а покривати його нізвідки, значить, потрібно девальвувати національну валюту", - спрогнозував економіст.

Економічна сітіація в Росії - новини

Раніше повідомлялося, що на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну і введених проти агресора санкцій, виробництво легкових автомобілів в Росії в 2022 році обвалилося до історичного мінімуму.

Разом з тим, за даними Вloomberg, загалом промислове виробництво Росії у кінці 2022 року знизилося всього на 0,7%, підживлюване війною виробництво допомогло компенсувати спад у багатьох секторах російської промисловості.