Москва занадто публічно встановлює ППО, нібито для захисту від українських атак / фото ua.depositphotos.com

Кремль може імітувати українську атаку на Москву й для цього розміщує там засоби протиповітряної оборони (ППО), щоб помилково звинуватити в теракті Київ.

Таку версію озвучив колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов у випуску програми "Аргумент". Він зазначив, що зараз Москва занадто публічно встановлює ППО, нібито для захисту від українських атак. 

"Це може бути для того, щоб імітувати українську атаку на Москву. Типу зіб'ють вони там пару ракет, а одна ракета якась зруйнує житловий будинок в Москві. І все це, звичайно, пройде по всіх каналах", - сказав він.

На думку екс-розвідника, демонстративне розміщення ППО в Москві з військової точки зору – справжня дурість.

"Демонструвати публічно ППО - це значить розповідати ворогові про те, де стоїть захист. А якщо ви знаєте, де стоїть захист, значить ви можете по ньому вдарити або обійти його. Як правило, захист ставлять таємно", - зазначив він. 

На думку Жирнова, Україні не потрібно нічого демонструвати Москві після успішних ударів по військових аеродромах в Дягілєво та Енгельсі. Кремль і без цього усвідомлює можливості України, яка ударами по стратегічній авіації створила загрозу для так званої путінської "ядерної тріади".

"Люди дуже недооцінюють те, що сталося в Дягілєво, Енгельсі. Це два аеродроми стратегічної авіації Російської Федерації. Там знаходяться стратегічні бомбардувальники, які здатні нести ядерну зброю. Ці аеродроми повинні захищатися краще, ніж Кремль", - сказав він.

Розміщення засобів ППО в Москві

19 січня, в мережі з'явилися знімки та відео установки ППО на дахах бізнес-центру й будівлі Міністерства оборони Російської Федерації в Москві.

Також повідомлялося, що в одному з районів Москви розгорнули дивізіон ППО з-400. ЗМІ писали, що комплекси ППО дислоковані по всьому Підмосков'ю, їх навіть розмістили за 10 кілометрів від резиденції Путіна в Ново-Огарьово.

Як зазначив російський блогер Марк Фейгін, в Кремлі всерйоз розглядають ескалацію війни з Україною, яка може статися у вигляді ракетної атаки по Банковій, Верховній Раді та штабу ЗСУ. Тому Путін оперативно встановлює комплекси "Панцир-С1" на дахах московських будівель. 

Вас також можуть зацікавити новини: