Україна отримає новий кредит від Світового банку /worldbank.org

Рада виконавчих директорів Світового банку, який у 2023 році надав Києву 37 млрд доларів, схвалила новий кредит для України у розмірі 1,5 мільярда доларів США в рамках позики на розвиток. Про це повідомила прес-служба фінустанови.

Зазначається, що позика "Основи зростання" фінансується через цільовий фонд ADVANCE Ukraine (984 млн доларів), який підтримало Міністерство фінансів Японії, а також під гарантії уряду Великої Британії (516 млн доларів).

Вказаний кредит є першим із запропонованих двох позик, що розроблені для підтримки реформ уряду України, необхідних для зміцнення засад економічної політики та посилення макрофінансової стабільності. Позика складається з двох компонентів. Перший – спрямований на зміцнення основ економічної політики для сприяння структурним зрушенням у напрямку сталого зростання. Другий компонент спрямований на посилення макрофінансової стабільності.

Відео дня

"Рада директорів Світового банку схвалила рішення про виділення Україні 1,5 млрд доларів у межах позики на підтримку політики розвитку (DPL)… Розраховуємо, що кошти будуть перераховані вже до кінця березня. Спрямуємо ці ресурси на покриття найбільш важливих бюджетних видатків: на соціальні, гуманітарні цілі та на відновлення", – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Допомога Україні

У грудні 2023 року Україна отримала 1,34 млрд доларів США в рамках проекту Світового банку  "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Це вже шосте додаткове фінансування.

Також наприкінці минулого року Світовий банк затвердив проект "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)" для України, який забезпечить 1,2 млрд доларів на фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення країни.

Вас також можуть зацікавити новини: