Світовий банк надав Україні додаткове фінансування / фото worldbank.org

Україна отримала 1,34 млрд доларів США в рамках проекту Світового банку  "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Це вже шосте додаткове фінансування, повідомили у Міністерстві фінансів України.

Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні під гарантії Уряду Японії.

Також вказане фінансування містить грантову складову:

Відео дня
  • від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України – 190 млн доларів;
  • від уряду США – 50 млн доларів;
  • від уряду Швейцарії – 20 млн доларів.

В Мінфіні зазначили, що кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України, не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Міжнародна допомога Україні

Великобитанія у 2024 році може надати Україні ще більше допомоги, ніж  у 2022 та 2023 роках для боротьби з російськими окупантами. Таку заяву зробив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон.

21 грудня, Україна отримала 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС. Це останній транш цьогорічної макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Вас також можуть зацікавити новини: