Шмигаль повідомив, що Україна отримає допомогу від Світового банку / скріншот

Уряд розпочинає два важливі проекти зі Світовим банком за підтримки уряду Японії щодо фінансування аграрної галузі та соціальних допомог.

"Перший – для фінансування аграрної галузі в розмірі 550 млн доларів. Другий – для фінансування соціальних допомог. Зокрема, субсидій та виплат ВПО обсягом 1,2 млрд доларів. Розраховуємо, що в грудні партнери вкотре продемонструють надійну та прогнозовану підтримку. І Україна матиме ресурси для зміцнення тилу, поки наші захисники протистоять ворогу на фронті", - розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Відео дня

Прем’єр зазначив, що за 11 місяців 2023 року Україна отримала 37,4 млрд доларів зовнішнього фінансування, з них у листопаді – близько 2 млрд доларів. Це, зокрема, макрофінансова допомога від ЄС, кошти від МВФ, позики Канади, МБРР, Світового банку та інша допомога.

"Особливо цінним для нас є грантовий ресурс. Він дає можливість покривати поточні видатки, інвестувати у відновлення та розвиток без збільшення боргових зобов’язань. Майже 405 млрд грн грантів отримала Україна в січні-листопаді. Передусім від США, Німеччини, Іспанії, Фінляндії, Ірландії та інших держав-партнерів", - наголосив Шмигаль.

Фінансова підтримка України - останні новини

23 листопада Україна отримала близько 400 млн доларів під гарантію Великої Британії через Трастовий фонд Світового банку.

1 грудня Світовий банк затвердив проект "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)" для України, який забезпечить 1,2 млрд доларів на фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення країни.

Вас також можуть зацікавити новини: