25 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про випуск військових облігацій на суму до 400 млрд грн / фото УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дасть можливість кожному українцю старше 18 років купити військові облігації через додаток "Дія".

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

"Військові облігації стали одним з надзвичайно важливих інструментів фінансування нашої армії", - зазначив прем'єр.

Відео дня

Шмигаль нагадав, що за час повномасштабної війни український бізнес і громадяни вже придбали військових облігацій на суму понад 100 млрд грн.

"Сьогодні на засіданні уряду ми затвердили постанову, яка дасть можливість кожному українцю старше 18 років просто і зручно купити військові облігації через додаток "дія", - підкреслив він.

Війна в Україні та військові облігації:

24 лютого 2022 року РФ вдерлася в незалежну Україну.

25 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про випуск військових облігацій на суму до 400 млрд грн з метою залучення коштів до державного бюджету для фінансування дефіциту. Номінальна вартість однієї облігації становить 1 тис.грн. Ставка прибутковості для гривневих облігацій коливається від 12 до 16% річних залежно від терміну.

Станом на 3 травня з початку повномасштабного нападу Росії на Україну Міністерство фінансів провело 23 аукціони з продажу військових облігацій, залучаючи до державного бюджету майже 50 млрд грн, 93,8 млн дол. і 176,5 млн євро.

Станом на 14 червня всього з початку повномасштабного вторгнення Мінфін продав військових облігацій на більш ніж 90 млрд грн.

19 липня 2022 року Міністерство фінансів підвищило ставку за річними гривневими військовими облігаціями до 14% річних.

Всього з початку повномасштабного вторгнення Мінфін продав військових облігацій на більш ніж 100 млрд грн.

14 вересня 2022 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що Кабінет міністрів має домовленість з Міністерством фінансів і Національним банком, що останній буде викуповувати військові облігації на суму не більше 30 млрд грн щомісяця.

Вас також можуть зацікавити новини: