ЄС затвердив нові санкції проти ЄС / фото ua.depositphotos.com

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) погодив рішення запровадити 13-й пакет санкцій проти Російської Федерації. Про це повідомив редактор "Радіо свобода" Рікард Йозвяк в мережі X (колишній Twitter).

"Посли ЄС щойно дали "зелене світло" 13 пакету санкцій Євросоюзу проти РФ. Мають бути оприлюднені безпосередньо перед річницею на 24 лютого", – повідомив Йозвяк.

Також, було схвалене окреме рішення про продовження ще на шість місяців санкцій стосовно понад 1900 осіб та компаній з Росії і Білорусі.

Відео дня

За його словами, Угорщина хотіла усунути з санкційного списку низку осіб, але їй цього не вдалося. Йдеться про таких осіб як Алішер Усманов, В’ячеслав Кантор та Микита Мазепін.

Оновлено о 12:07. На сторінці головування Бельгії в Раді ЄС підтвердили затвердження санкцій.

"Посли ЄС щойно погодили принципово 13-й пакет санкцій у рамках агресії Росії проти України. Цей пакет є одним із найширших, затверджених ЄС. Він пройде письмову процедуру та буде офіційно затверджений 24 лютого", – вказано у повідомлені.

Водночас президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн привітала ухвалення нових обмеження для РФ та розкрила деякі деталі.

"Я вітаю угоду про наш 13-й пакет санкцій проти Росії. Ми повинні продовжувати принижувати військову машину Путіна. Маючи загалом 2000 списків, ми чинимо високий тиск на Кремль. Ми також скорочуємо доступ Росії до безпілотників", – додала президентка ЄК.

Санкції проти РФ

Як повідомляв УНІАН, очікується, що 13 пакет санкцій буде найслабшим серед усіх обмежувальних заходів, запроваджених Євросоюзом з часу повномаштабного вторгнення РФ. Очікується, що ці санкції передбачатимуть обмеження для фізичних і юридичних осіб. Водночас, у цьому пакеті не буде нових заборон на російський імпорт.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна припинить блокувати новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії, оскільки для цього більше немає причин.

Вас також можуть зацікавити новини: