8 грудня було передано на виплату 665 мільйонів гривень / фото УНІАН

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило про старт виплат на капітальні ремонти для тих, чиє житло було пошкоджено через російську агресію. 

На сайті міністерства зазначається, що 8 грудня було передано на виплату 665 мільйонів гривень для майже 3 тисяч людей.

Це черговий етап програми єВідновлення максимальним розміром до 350 тисяч гривень за квартиру і 500 тисяч за приватний будинок. Гроші будуть надходити двома траншами. Спочатку 70% від погодженої суми, згодом - ще 30%. 

Відео дня

"На відміну від першого етапу - виплатам на термінові ремонти розміром до 200 тисяч гривень - тут ми вводимо обовʼязкову систему подання звітів. Їх буде два. Перший - проміжний, коли використана перша частина траншу. І фінальний - коли ремонт вже зроблений", - заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Для подачі повідомлення про завершений або проміжний ремонт потрібно:

  • Увійти в розділ єВідновлення - "Заяви на виплати".
  • Обрати об'єкт, про ремонт якого хочете повідомити.
  • Натиснути на "Повідомити про ремонт".
  • Зазначити, на якому етапі ремонт.
  • Додати до 10 фото, які підтверджують факт виконання ремонту (наприклад фото будматеріалів та чеків). Кожне фото не має перевищувати 5 МБ.
  • Надіслати повідомлення.

Програма "єВідновлення" - що відомо

У травні 2023 році стартувала програма "єВідновлення", яка дає громадянам можливість отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла.

З серпня стартував другий етап програми "єВідновлення". Так, українці отримали можливість подати заяву на отримання компенсації за повністю зруйноване житло.

З 27 листопада українці, які мали житло у спільній власності, отримали змогу подавати на компенсацію за знищене житло за програмою "єВідновлення". 

Вас також можуть зацікавити новини: