Приміських потягів буде менше / фото УНІАН, Олександр Синиця

"Укрзалізниця", яка повідомляла про збільшення пасажиропотоку, зменшує кількість приміських поїздів по всій Україні через ситуацію з енергопостачанням. Про це повідомляється у Telegram перевізника.

"Зменшуємо споживання електроенергії за рахунок перегляду графіка руху приміських електропоїздів. Щоб країна вистояла та уникнула блекаута, залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів: упродовж червня тимчасово корегуються графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Тобто деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут", – зазначається у інформації Укрзалізниці.

Водночас там додають, що при покращенні ситуації рух приміських електропоїздів буде відновлено. Пасажирам радять уточнювати інформацію про рух електропоїздів у касах, довідкових службах, на офіційних сайтах УЗ та регіональних філій.

Відео дня

Наголошується, що зміни не стосуватимуться критично важливих електричок, які забезпечують підвіз населення до роботи та зворотно. "Укрзалізниця" докладе максимальних зусиль, щоб зберегти залізничне сполучення між усіма населеними пунктами", – заявили у перевізника.

"Укрзалізниця" повідомляє, що планує реалізувати проекти для генерації електроенергії. Йдеться про десятки об’єктів розподіленої генерації загальною потужністю до 250 МВт. Це дозволить частково покрити потреби в живленні об’єктів критичної інфраструктури "Укрзалізниці", а також споживачів по всій Україні, які підключені до розподільчої мережі товариства. 

"Укрзалізниця" – останні новини

"Укрзалізниця" посилює денне сполучення Києва та Львова новим швидкісним поїздом "Інтерсіті+" №741/742 Київ-Львів, повідомляє прес-служба перевізника. Двоповерховий електропоїзд Škoda CityElefant відправлятиметься з Києва о 14:45, Коростень 16:26-16:27, Підзамче 20:42-20:44, прибуття до Львова о 20:56.

Державна "Укрзалізниця" вперше за п’ять років проіндексувала вартість постільної білизни у пасажирських поїздах. Так, починаючи з 22 травня постільна білизна у плацкартних та купейних вагонах коштує 80 грн (замість 50 грн), у вагонах СВ – 120 грн (замість 60 грн).

Вас також можуть зацікавити новини: