Словацькі перевізники мають намір блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною / фото УНІАН

Союз перевізників Словаччини (UNAS) планує блокувати пункт пропуску Вишнє Німецьке на кордоні з Україною. Акцію там мають намір розпочати 1 грудня. 

Про це йдеться в заяві Союзу на сторінці в Facebook. Як зазначили словацькі перевізники, вже три тижні тривають протести та блокади на кордоні України з Польщею.

В останні дні ЗМІ також повідомляли про збільшення потоку українських вантажівок, які прямують з Польщі і були змушені стояти на словенсько-польському кордоні через недостатню кількість пунктів оплати за проїзд.

Відео дня

"Оскільки польська блокада не обмежує перевезення гуманітарної допомоги, військової допомоги, тварин або палива, очевидно, що ці вантажівки не перевозять жоден з цих видів товарів і, отже, є лише комерційним транспортом", – заявили в Союзі перевізників Словаччини.

У Союзі підкреслили, що перш ніж прийняти остаточне рішення про блокаду кордону, словацькі перевізники до четверга чекатимуть пропозицій від Мінтрансу країни. 

Блокада українського кордону

Вже кілька тижнів кордон з Україною блокують перевізники в Польщі. З 6 листопада рух вантажівок фактично зупинено. Причиною акції стало невдоволення перевізників спрощеними правилами для українських колег.

Примітно, що офіційний організатор акції – Рафаль Меклер – раніше проводив протести, де закликали зняти санкції з РФ після повномасштабного вторгнення в Україну. Він є представником відділення проросійської партії Konfederacja Wolnośč I niepodległośč (Конфедерація свободи та незалежності) у Люблінському воєводстві, яка має тісні зв'язки з Москвою. 

Кордон з Україною блокували і в Словаччині. Протести перевізників підтримала антиєвропейська праворадикальна партія "Наша Словаччина", яка виступає за відновлення дружніх відносин з Росією.

На тлі блокади кордону в Україні почалися проблеми з поставками палива. За кілька тижнів протестів перевізників українська економіка втратила вже понад 400 млн євро.

Вас також можуть зацікавити новини: