Кордон з Польщею знову блокують / фото ua.depositphotos.com

Польські фермери почали блокування пункту пропуску в Шегині, найближчим часом заблокувати можуть ще два пункти, повідомив речник Державної прикордонної служби  Андрій Демченко в ефірі телемарафону. 

"Станом на зараз, за інформацією, яку ми маємо від польских прикордонників, розпочалися дії з блокування за напрямком пункту пропуску Шегині. Це близько 100 осіб і 50 транспортних засобів заблокували під'їзний шлях до кордону. Вони знаходяться десь за кількасот метрів від пункту пропуску", – сказав Демченко.

Ще два пункти пропуску мають заблокувати найближчим часом, це Ягодин та Рава-Руська, сказав Демченко. У Шегині блокувальники не пропускають усі види транспорту – зокрема й легкові авто та пасажирські автобуси. 

Відео дня

"Фактично, ті дії, які мали впливати на рух вантажівок, на даний момент, на цьому напрямку, заблокували рух для всіх категорій транспорту. Звісно, ми сподіваємося, що в найближчий час ситуація зміниться і на польській стороні віднайдуть можливість руху хоча б для легкових автівок і для автобусних перевезень", – пояснив Демченко.

Учасники блокували повідомляли, що на різних пунктах будуть пропускати різну кількість авто. На деяких – це один вантажний транспортний засіб на годину, на інших – 2-3. 

За словами Демченка, блокування кордону має тривати близько місяця – до початку березня. Крім цих трьох пунктів пропуску, найближчим часом можуть заблокувати ще два. 

"За нашою інформацією, також мають заблокувати ще два пункти пропуску – це в Угринів та Устилуг. Але ці дії мають відбутися з 12 лютого. По інших напрямках офіційних підтверджень від польских колег ми не маємо", – сказав речник.

Блокування пунктів пропуску: що треба знати

16 січня перевізники Польщі завершили блокування кордону перед пунктами пропуску "Краківець" та "Рава-Руська". Тоді повідомлялося, що польські перевізники, які з листопада блокували прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест. 

Вас також можуть зацікавити новини: