Зураб Аласанія заявив, що дебати повинні проходити в студії Суспільного мовника / фото УНІАН

Дебати між кандидатами в президенти України, згідно із законодавством, повинні проходити в студії Національної суспільної телерадіокомпанії України з її модератором і за її правилами.

Про це заявив голова правління НСТУ Зураб Аласанія у Facebook.

"Не знаю, якою буде відповідь кандидата Порошенка кандидату Зеленському, але коментар "Суспільного" буде наступним: "Панове кандидати. Дебати - за "Законом про вибори президента України". В студії Суспільного мовника. З модератором Суспільного мовника. За правилами Суспільного мовника", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожЗаконом про вибори президента передбачена три види дебатів - ЦВК

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

Сьогодні, 4 квітня, на сторінці "ЗеКоманди" розмістили відеоролик Зеленського, в якому він пропонує лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко бути арбітром на його дебатах з Порошенком.